Wat houdt je tegen?

Om te werken aan je onzekerheden. angsten. twijfels.

Wil jij groeien als ondernemer? Stop dan met overleven en neem de regie over denken, handelen en voelen terug in eigen handen.

Herkenbaar?

Tijdens een gratis intakegesprek, luister ik naar jouw problematiek en leg ik mijn werkmethode uit.

Wat zeggen mijn klanten?

In de afgelopen jaren heb ik honderden ondernemers mogen helpen met hun groei en transformatie op persoonlijk gebied. Zij maakten allemaal gebruik van mijn 1op1 trajecten waar we samen op zoek gingen naar de ontbrekende schakel naar groei.

Op deze pagina lees je verhalen van klanten die hun ervaringen delen over het Brainspotting traject dat ze bij mij gevolgd hebben. Ik ben er zeker van dat hun weg naar transformatie en/of groei ook jou kan inspireren!

“ Ik heb een executive functie bij een groot, internationaal bedrijf. Mijn job is erg uitdagend, stresserend en het werktempo is enorm hoog. Vroeger was dat nooit een probleem, maar om 1 of andere reden lukte me het niet meer om vol energie en positief aan mijn dag te beginnen. Sommige collega’s noemden me depressief, maar zo voelde het voor mij niet. Het piekeren nam toe en de slapeloze nachten werden eindeloos.
Toen ik bij Ilke terechtkwam maakte zij me duidelijk wat chronisch trauma met ons doet. Ik begreep haar meteen en als ik op mijn leven terug keek dan had ik wel wat dingen meegemaakt die “mijn systeem” niet verwerkt kreeg.
Het lange traject leek me wel iets en we gingen samen in zee. Momenteel heb ik 5 sessies achter de rug en merk ik verschil, hoe subtiel het ook is. Het motiveert me om verder te gaan met brainspotting.”
- D.V., Sint-Niklaas
Klacht: Te weinig energie en levenslust

Hallo, ik ben Ilke Verherstraeten.

Ik ben vrolijk, creatief en een tikje eigenwijs.
Ik hou van mooie dingen, van muziek en het menselijk brein.
Ik lach graag. En veel.

Maar vergis je niet. Ik heb mijn deel gehad.

Jarenlang zat ik in een destructieve relatie. Het maakte me mentaal en lichamelijk doodziek. En het sloeg diepe wonden.

Ik raakte er bovenop door zelf op zoek te gaan naar antwoorden, door veel te lezen en me te verdiepen in het onderwerp ‘trauma’s’.

Het trauma-onderwerp boeide me zo, dat ik besliste om mijn professionele roer radicaal om te gooien. Ik volgde een opleiding tot coach en trauma-therapeut.

Het is vooral tijdens mijn Brainspotting-vorming dat mijn ogen opengingen. Ik ontdekte wat een chronisch trauma is en hoe ons lichaam en brein het ‘onthouden’.
“ Ik ging bij Ilke langs uit nieuwsgierigheid. Toen ik de intake boekte werd er een korte vragenlijst voorgesteld. Mijn verbazing was groot toen ik merkte dat ik bijna bij alle problemen een kruisje kon zetten.
De ontvangst bij Ilke in de praktijk was hartelijk. De intake duurde 60 min en ik kreeg meteen een korte kennismaking met brainspotting. Zo kon ik zelf uitmaken of ik ermee aan de slag wilde gaan of niet.
Ilke vraagt een engagement van haar klanten omdat ze niet gelooft in de eenmalige behandeling met brainspotting en nu begrijp ik dat. Ondertussen ben ik bijna verslaafd aan brainspotting. 😊
Het doet iets met me, al kan ik het niet meteen goed onder woorden brengen. Ook de glimlach van Ilke en de bemoedigende woorden die ze spreekt, geeft me steeds weer energie.”
- A.W., Hasselt
Klacht: Stress-gerelateerd

Wat is brainspotting?

Brainspotting is een therapie voor het verwerken van trauma’s en andere – bewuste en onbewuste – blokkades die je belemmeren in je dagelijks leven.

Het is een lichaamsgerichte therapie waarbij denken, praten, redeneren en het herbeleven van ons trauma niét nodig zijn.

Je hoeft dus niet te praten over je klachten of over wat je overkomen is. Brainspotting werkt net zo goed ‘in stilte’. Maar praten mag natuurlijk wel, als je je daar goed bij voelt.

Brainspotting maakt gebruik van je gezichtsveld, en meer bepaald van je oogpositie.

Tijdens de therapie zal ik je vragen om verschillende kanten uit te kijken. Je zal merken dat bepaalde oogposities lichamelijke reflexen veroorzaken, bv. klamme handen.

Op die lichamelijke sensaties gaan we verder, tot we de ‘brainspot’ gevonden hebben.

Terwijl ik je oogpositie vasthoud met een aanwijsstok of ‘pointer’, komt in je hersenen een helend proces op gang.

Je trauma, je symptoom, je pijn wordt ontmanteld. Je lichaam zorgt ervoor dat het oplost. Dat je van je trauma geneest.

“Eindelijk! Eindelijk heb ik antwoord gekregen op zovele vragen. Jarenlang bezocht ik therapeuten en zelfs een psycholoog om van mijn angsten die het ondernemerschap met zich meebrengen, vanaf te geraken. Vaak ging het een tijd beter en dan plots doken de angsten weer op. Zeker na de eerste coronagolf had ik er veel last van.
Via een toeval kwam ik Ilke tegen. Bij de intake klikte het meteen. De uitleg die ik kreeg waarom ik angsten had en waar die ergens in ons brein zaten was erg duidelijk.
Ik heb meteen ingetekend voor een lang traject. Zoveel maanden later kan ik me haast niet meer voorstellen hoe ik al die jaren voorheen die angsten zelfs nog maar kon verdragen.”
- S.D., Beervelde
Klacht: Angst voor mislukking, financiële tekorten (ook al waren die er niet)

Ik heb toch zeker geen trauma?!

Trauma is inderdaad best een zwaar woord.

Meestal worden er ‘grote’ of ‘officiële’ gebeurtenissen aan gekoppeld, zoals mishandeling, misbruik, oorlog of (natuur)rampen. Dat zulke heftige voorvallen traumatiserend kunnen zijn, snapt iedereen. Dat je daar klachten aan over kunt houden ook.

Toch kunnen ook (ogenschijnlijk) kleinere of subtiele ervaringen of omstandigheden hun sporen nalaten en traumagerelateerde klachten veroorzaken.

Ik beken...

Ik beken. Want ook ik begreep lange tijd niet waarom ik slecht sliep, vaak last had van mijn darmen, … Of waarom ik soms niks voelde en dan ineens overspoeld werd door emotie.

Ik hoef je vast niet uit te leggen dat stress, angst, onrust, … gevoelens zijn die voor ons als ondernemer zeer belemmerend kunnen werken. Als je je leven als ondernemer hierdoor niet wil laten overheersen, biedt dat namelijk enorme mogelijkheden om te groeien, in omzet én op persoonlijk vlak.

Het gebrek aan verwerking of het niet juist omgaan met een chronisch trauma kan leiden tot ernstige problemen.

“ Eeuwig dankbaar dat ik Ilke ontmoet heb en haar hoorde spreken over chronisch trauma. Ik had daar nog nooit over gehoord.
Mijn man zei al lange tijd dat mijn humeurigheid niet meer te harden was. Ik wist wel dat ik slechte momenten had, maar dacht dat de oorzaak vooral te vinden was in het harde werk. Ik heb een kledingzaak en de coronaperiode heeft er toch wel op ingehakt.
Ik begon bij Ilke het korte traject van 5 sessies…. Daar voelde ik me zo goed bij dat ik nu elke 2 weken bij haar langsga om de stresserende omstandigheden waarin ik werk, de baas te kunnen."
- I.S., Deurne
Klacht: Humeurschommelingen

Investeer in jezelf.
Ik ondersteun je gedurende het ganse traject.

Sta jij ambitieus en ondernemend in het leven, maar heb je het gevoel dat je (dagelijks) worstelt met je mentale gezondheid? Ben je hongerig naar persoonlijke groei en wil je meer controle over je emoties en je leven? 

Maar hoe geraak je daar? De trajecten die je al afgelegd hebt bij een therapeut, coach, psycholoog, … brengen slechts tijdelijke verbeteringen en je vervalt snel in oude patronen.

De meeste klassiek geschoolde artsen zijn niet zo bekend met chronisch of niet-gediagnosticeerd trauma en proberen, met de beste bedoelingen, met medicatie het één en ander op te lossen. Dit tot grote frustratie van mijn vele klanten.

Weet dat aan een trauma werken geen ‘quick fix’ is en dat werken aan jezelf een proces is van vallen en opstaan.

Ik help jou graag, als je bereid bent om actief te ‘werken’ aan je ‘verwerking.’ Want je bent je trauma niet, je hebt er één. En je kan er ook vanaf. Kijk maar naar mij.

Nu denk je misschien:
Tuurlijk Ilke, maar hoe kan jij mij dan wel helpen?
Lees maar even mee.

Transformatie

Het mooie aan Brainspotting is dat we van negatieve processen naar positieve of neutrale processen kunnen werken. Onderliggende trauma's die je belemmerden worden opgelost. Je kan afscheid nemen van oude patronen en komt stap voor stap dichter bij je authentieke zelf.
Daarenboven werk ik zeer graag complementair. Je sport of gesprekken met een coach hoef je dus zeker niet op te geven.

Stabilisatie

Er zijn een hele reeks ondernemers die op een behoorlijk niveau presteren en dat ook wensen te blijven doen. Zij willen hun brein en de daarbij horende lichamelijke gewaarwordingen stabiel houden.
Het zijn de maandelijkse onderhoudsbeurten, zoals ik het noem, die ik trouwens ook zelf laat doen om mijn brein soepel te houden en om te kunnen blijven omgaan met de verhalen, de omstandigheden in de wereld, ...

Groei

Niets zo vervelend om vast te stellen dat er diep in jezelf een 400 PK schuilhoudt die steeds op ECO modus moet rijden...
'Performance Anxiety’ kent zijn oorsprong in de periode tussen de conceptie en 2 jaar óf is transgenerationeel bepaald. Onmogelijk om daar met het denken en praten alles opgeruimd te krijgen. Dit kan wel met brainspotting.

Werk ik alleen met brainspotting?

Bij mijn benadering van coaching en therapie gaat het verder dan slechts één methodiek. Met meer dan 25 jaar aan zelfstudie en ervaring, heb ik een diepgaande kennis opgebouwd die zich uitstrekt over verschillende aspecten van de menselijke geest en het leven zelf. Mijn begeleiding is gebaseerd op een ‘alomvattende’ visie, waarbij ik put uit een brede schat aan inzichten.

Ik kijk naar het individu als geheel, met begrip voor de unieke levenservaringen en uitdagingen die je hebt doorgemaakt. Deze brede kijk stelt me in staat om op maat gemaakte begeleiding te bieden die afgestemd is op jouw specifieke behoeften en doelen…. En dit op mijn eigenzinnige

Of het nu gaat om het overwinnen van twijfels en angsten, het stimuleren van persoonlijke groei, het verbeteren van de werking van je brein, of het vinden van emotioneel welzijn, ik ben hier om je te ondersteunen. Samen zullen we ontdekken welke benaderingen het beste bij jou passen en welke stappen je kunt nemen om je volledige potentieel te bereiken.

Mijn benadering is uniek, zonder beperkingen van één specifieke methode; ik benoem de zaken zonder omwegen en ben recht voor de raap, altijd volgens mijn eigen eigenzinnige pad.

Wat houden mijn trajecten in?

Professional
850,00excl. BTW
 • Gratis intake

 • Online tool om afspraken in te plannen

 • 5 sessies van telkens 1,5u

 • Tussentijds contact via Whatsapp of mail voor kleine vragen doorheen het hele traject

 • Toegang tot mijn Kennisbank

 • Na 3 maanden een online opvolgingsessie van 1u 

Meest gekozen

Professional
1500,00excl. BTW
 • Gratis intake

 • Online tool om afspraken in te plannen

 • 10 sessies van telkens 1,5u

 • Tussentijds contact via Whatsapp of mail voor kleine vragen doorheen het hele traject

 • Cadeautje in de vorm van een boek of voorwerp

 • Toegang tot mijn Kennisbank

 • Na 3 maanden een online opvolgsessie van 1u

Professional
1995,00excl. BTW
 • Gratis intake

 • Online tool om afspraken in te plannen

 • 15 sessies van telkens 1,5u

 • Tussentijds contact via Whatsapp of mail voor kleine vragen doorheen het hele traject

 • Cadeautje in de vorm van een boek of voorwerp

 • Toegang tot mijn Kennisbank

 • Na 3 maanden een online opvolgsessie van 1u

Sessies kunnen zowel fysiek als online doorgaan.

Facturatie en betaling vinden plaats voordat het traject opstart.

Als zelfstandig ondernemer kan je therapie volledig als kost inbrengen en de BTW terug vorderen.

Hallo! Ik ben Ilke, kan ik je helpen bij het verwerken van jouw trauma?

Laten we dan maar snel kennismaken!

Hoe kan ik jou als ondernemer helpen bij je transformatie en/of groei? Graag deel ik mijn inzichten en interessante tips.

Ilke
Verherstraeten

Wat kan jouw groei doen versterken?

Ontdek de ontbrekende schakel!

Het gratis e-book wordt naar je e-mailadres verzonden.