Het Logo van Oogverbindend in het wit zonder tekst

Ik ben Ilke Verherstraeten

Vrolijk, creatief, eigenwijs. Ik hou van mooie dingen, van muziek en het menselijk brein. Ik lach graag. En veel.

Maar vergis je niet
Ik heb mijn deel gehad

Jarenlang zat ik in een destructieve relatie. Het maakte me mentaal en lichamelijk doodziek. En het sloeg diepe wonden. Maar ik raakte er bovenop. Door zelf op zoek te gaan naar antwoorden, door veel te lezen en me te verdiepen in het onderwerp ‘trauma’s’.
Het trauma-onderwerp boeide me zo, dat ik besliste om mijn professionele roer radicaal om te gooien. Ik volgde een opleiding tot coach en trauma-therapeut. Maar het is vooral tijdens mijn Brainspotting-vorming dat mijn ogen opengingen.

Een foto van Ilke die in de camera kijkt

Maar vergis je niet
Ik heb mijn deel gehad

Mijn professionele voorkeuren startten al tijdens mijn jeugd. En dat het een parcours met omwegen zou worden, werd al snel duidelijk.

Wat had ik graag de richting menswetenschappen (humane) gevolgd in de humaniora omdat ik al erg vroeg bezig was met hoe mensen ‘functioneren’ en ‘denken’. Elk boek dat ik daarover te pakken kreeg, las ik gulzig. Veel gulziger dan de leerstof die ik voor de kiezen kreeg.

Maar Menswetenschappen was een ondergewaardeerde richting, en niet de keuze van mijn ouders. Economie talen was de betere keuze volgens hen en zo geschiedde.

Toen ik in 1987 afzwaaide van de humaniora, was de droom om psychologie te gaan volgen, verdwenen.

Een opleiding Marketing leek mij een goede keuze. Een breed scala aan vakken en een brede opportuniteit om in die woelige economische tijden aan de bak te komen.

Na enkele omzwervingen kwam ik bij kledinggigant C&A terecht waar ik startte op het internationaal aankoopsecretariaat maar al snel doorging naar het directiesecretatiaat ( wat me absoluut niet beviel wegens te bureaucratisch).

Ik kreeg de kans om te gaan werken in de verdeelcentrale als Nationaal logistiek contactpersoon ( problem solver van dagelijkse nationale logistieke problemen zal ik maar zeggen ). Bovendien kreeg ik ook de kans om een ploeg te leiden van 20 medewerkers.

Dat was helemaal mijn ‘dada’. Ik deed mijn werk met veel overtuiging en voelde me als een vis in het water in de sandwichfunctie die ik had. De brug spelen tussen de medewerkers op de werkvloer en opkomen voor hun belangen en anderzijds de belangen van de directie behartigen.

Maar, toen werd ik ziek. We spreken over 2005.

Jarenlang zat ik in een destructieve relatie. Het maakte me mentaal en lichamelijk doodziek. En het sloeg diepe wonden… Ik stopte met werken en bleef thuis voor de opvoeding van de kinderen en om mee te werken in de zaak die mijn toenmalige man had.

Ondertussen ging ik op  zoek  naar antwoorden die me vertelden waarom ik zo ziek was en waarom de klassieke dokters ‘niets’ vonden bij me en me als kerngezond verklaarden.

Door veel te lezen en me te verdiepen in ‘de mens’ en het onderwerp ‘trauma’s’ leerde ik in sneltempo bij.

Ik scheidde en startte als administratieve freelancer.

Dat mijn competetenties volledig binnen dit vak lagen was wel duidelijk maar ik liep er niet meer warm van.

Zelfreflectie, ook op professioneel vlak, drongen zich op.

Ik kon me gewoon niet neerleggen bij het idee dat mijn innerlijke superster werd verstopt onder al die vroegere miserie. Alsof mijn levensenergie zat opgesloten in een soort schuilplaats, bedolven onder een hoop ongelukkige gebeurtenissen.

Alsof mijn vorige zelf werd verdoezeld door een deken van ‘Waar ben ik? Wie ben ik?’. Alsof mijn vorige zelf verstopt zat onder een stapel vraagtekens.

Ik besliste om op zoek te gaan naar al mijn talenten en eigenaardigheden die jarenlang ondergesneeuwd waren. Ik herinner me dat ik ooit zo’n spontane en energieke versie van mezelf was. Dat ik overal zowel de ernst als de humor van zaken inzag … en dat ik me graag verdiepte in niet alledaagse ideeën of inzichten.

Ik wilde weten wie ik was vóór alles begon!

En toen ik dát wist, wilde ik verder.

Wie wil er nu dat zijn brein zo oud is als een antieke kandelaar? Ik niet! Ik wilde niet dat mijn brein eruitzag als een oud stoffig boek in een verlaten bibliotheek. Nee, ik wilde dat mijn brein zo scherp was als een samoeraizwaard, klaar om de uitdagingen van het moderne leven te trotseren.

Dus ja, ik heb een tijdje rondgewandeld in die donkere tunnel van onzekerheid en vastzitten, maar toen besloot ik dat het hoog tijd was om het licht aan te doen.

En dat is waar Brainspotting in beeld kwam.

Het onderwerp boeide me zo, dat ik besliste om mijn professionele roer radicaal om te gooien.

Ik volgde een opleiding tot coach en trauma-therapeut. Maar het is vooral tijdens mijn Brainspotting-vorming dat mijn ogen opengingen.

Letterlijk! 😊

Mijn professionele ervaringen uit het verleden als werknemer binnen een bedrijfsstructuur en als zelfstandige, deden me inzien dat ondernemers op een andere manier in het leven staan en op een ander manier omgaan met hun uitdagingen. Topsporters en artiesten doen net hetzelfde.

Toen bleek dat zij andere breinverbindingen leggen en veel sneller nieuwe neurologische paden banen, was mijn doelgroep snel bepaald.

Oogverbindend was geboren en ik kon mijn 2 de professionele leven starten!

‘Oogverbindend’, heet mijn praktijk niet voor niets.

De ogen hebben een kracht die je nooit mag onderschatten. Ontelbare zenuwbanen lopen tussen je ogen en je hersenen. Razendsnel gaat de informatie heen-en-weer. Je ogen nemen een massa beelden op, van sommige ben je je bewust, van vele andere helemaal niet. En sommige beelden zorgen voor trauma’s die je vaak niet onder woorden kan brengen, maar die wel je leven beheersen.

Ik help mensen met het ontgrendelen van hun breinpotentieel

Werken aan het terugvinden van jezelf kan een werk van lange adem zijn.

Trauma’s liggen aan de oorzaak en een trauma van tientallen jaren oud herstel je niet in één, twee, drie.

Ik help jou graag, als je bereid bent om actief te ‘werken’ aan je ‘verwerking’ en je mentale groei.

Want je bent je trauma niet, je hebt er één. En je kan er ook vanaf.

Kijk maar naar mij.

Tot gauw,
Ilke

Wil jij ook werken aan het verbeteren van jouw breinprestaties.

Laten we dan snel kennismaken.

Hoe kan ik jou als ondernemer helpen bij je transformatie en/of groei? Graag deel ik mijn inzichten en interessante tips.

Ilke
Verherstraeten

Wat kan jouw groei doen versterken?

Ontdek de ontbrekende schakel!

Het gratis e-book wordt naar je e-mailadres verzonden.