Het Logo van Oogverbindend in het wit zonder tekst

De kunst van het netwerken: Bruggen en kansen bouwen

Enkele jaren geleden leerde ik de kunst van het netwerken. Nog nooit had ik daar voordien over gehoord. Voor mij was het een openbaring om te ervaren dat ondernemers een warme hechte groep kunnen vormen waarin ze hun lief en leed delen en elkaar ondersteunen in het ondernemerschap

In de wereld van vandaag draait het niet alleen om wat je weet, maar ook om wie je kent. Het bouwen en onderhouden van waardevolle relaties is essentieel, en dat is waar de kunst van het netwerken om de hoek komt kijken. Hoe kan je  in deze wereld effectief contact kunt leggen, waardevolle connecties opbouwen en kansen creëren die je carrière en persoonlijke groei kunnen stimuleren?

In het uitbouwen van mijn praktijk is netwerken van onwezenlijk belang geweest!

 

Netwerken draait niet alleen om het uitwisselen van visitekaartjes, maar om het opbouwen van betekenisvolle connecties. Deze connecties kunnen deuren openen, nieuwe inzichten bieden en zelfs leiden tot onverwachte mogelijkheden. Het is als het bouwen van een brug tussen jou en anderen, waardoor je samen verder kunt komen.

Authenticiteit is de sleutel tot succesvol netwerken. Het gaat erom dat je jezelf bent en oprecht interesse toont in anderen. Stel vragen, luister actief en deel jouw eigen ervaringen. Mensen voelen zich aangetrokken tot echtheid, en dit kan de basis leggen voor langdurige relaties.

Netwerken beperkt zich niet tot zakelijke evenementen en conferenties. Online platforms zoals LinkedIn en sociale media bieden ook geweldige mogelijkheden om je netwerk uit te breiden. Online netwerken kunnen je helpen om contact te leggen met professionals wereldwijd en op de hoogte te blijven van industrietrends.

Een succesvol netwerk is gebaseerd op wederkerigheid. Bied waarde aan anderen door kennis te delen, advies te geven of te helpen bij hun uitdagingen. Op deze manier creëer je goodwill en zullen anderen eerder bereid zijn jou te helpen als dat nodig is.

En toch hoor ik nog veel ondernemers zeggen dat netwerken niet leuk is en dat ze het niet graag doen. Het openbaar spreken, zich voorstellen en ook praten over hun eigen werk, wekt schroom bij hen op of onzekerheid.

Brainspotting kan jou hierin helpen!

Over mij

Ik ben zelf op zoek gegaan naar antwoorden, door veel te lezen en me te verdiepen in het onderwerp trauma’s.

Ik volgde een opleiding tot coach en traumatherapeut en mag mezelf ondertussen ook brainspotting therapeut noemen.

Laatste berichten

Hoe kan ik jou als ondernemer helpen bij je transformatie en/of groei? Graag deel ik mijn inzichten en interessante tips.

Ilke
Verherstraeten

Wat kan jouw groei doen versterken?

Ontdek de ontbrekende schakel!

Het gratis e-book wordt naar je e-mailadres verzonden.