Het Logo van Oogverbindend in het wit zonder tekst

Bullet Journal: Jouw Georganiseerde Chaos met een Knipoog

Een jaar geleden startte ik met bullet journaling. Je kent ze wel, die boekjes met een rekker aan, in allerlei leuke kleuren… Ik begreep nooit wat nu eigenlijk de fun van bullet journals was, maar als je graag knutselt en kleurt én dingen opschrijft dan is dit wel een supertool.

Een Bullet journal is een samenkomst van to-do lijst, een dagboek, verslagen van meetings, tips en tricks enz. Het is als het beheersen van de chaos in een notitieboek – of toch minstens een poging daartoe 😊

Welkom in het tijdperk van lijstjes. Lijstjes van taken, lijstjes van doelen, lijstjes van lijstjes. Als je ooit hebt gedroomd van een wereld waarin alles in bulletpoints wordt georganiseerd, dan is dit jouw tool!

Een Bullet Journal is als een canvas voor je brein, waar je je dagelijkse sleur kunt transformeren in een kunstwerk. Doodles, kleurcodes en handgeschreven lettertypes – als je het kunt bedenken, kun je het in je BuJo kwijt. Het is een planner en een creatief uitlaatklep, allemaal in één.

Er schuilt een ware filosofie achter het Bullet Journaling. Het “Rapid Logging” systeem – die pijltjes, kruisjes en sterretjes – zijn als de geheime code van je plannen. En vergeet niet het verschil tussen een taak, een gebeurtenis en een notitie – want geloof me, je wil niet dat je ’s ochtends wakker wordt en ontdekt dat je een “taak” hebt om te “ademen”.

Welkom bij het koninkrijk der kantoorbenodigdheden. Stickers, washi tape, markeerstiften in alle kleuren van de regenboog – als je dacht dat je deze dingen nooit zou gebruiken, bereid je dan voor op een plotselinge obsessie.

Geloof het of niet, je bent niet alleen. Er is een hele BuJo-gemeenschap die in de schaduwen wacht om je de nieuwste lay-outideeën te geven, je te inspireren om jezelf bloemen te leren tekenen en je gerust te stellen dat ja, zelfs jouw “lekke pen incident” een soort van kunst is. Pinterest staat vol met leuke ideetjes maar laat vooral je eigen kind ‘losgaan’.

Te midden van alle humor en chaos is het Bullet Journaling ook een hulpmiddel voor reflectie. Neem een moment om je gedachten op papier te zetten, doelen te stellen en ze ook gemakkelijk terug te vinden en te kunnen herlezen.

Bullet journaling is een fantastische manier om je gedachten te bundelen, georganiseerd te blijven en je creativiteit haar gang te laten gaan.

Zelf gebruik ik graag de Bullet journals van Leuchtturm.

Over mij

Ik ben zelf op zoek gegaan naar antwoorden, door veel te lezen en me te verdiepen in het onderwerp trauma’s.

Ik volgde een opleiding tot coach en traumatherapeut en mag mezelf ondertussen ook brainspotting therapeut noemen.

Laatste berichten

Hoe kan ik jou als ondernemer helpen bij je transformatie en/of groei? Graag deel ik mijn inzichten en interessante tips.

Ilke
Verherstraeten

Wat kan jouw groei doen versterken?

Ontdek de ontbrekende schakel!

Het gratis e-book wordt naar je e-mailadres verzonden.