Het Logo van Oogverbindend in het wit zonder tekst

Boekbespreking De Tijger ontwaakt, Peter Levine

De tijger ontwaakt" is een baanbrekend boek geschreven door Peter Levine, een vooraanstaand expert op het gebied van trauma en traumaverwerking.

Een boek dat volledig past binnen het concept van Brainspotting

De tijger ontwaakt” is een baanbrekend boek geschreven door Peter Levine, een vooraanstaand expert op het gebied van trauma en traumaverwerking. In dit boek introduceert Levine zijn benadering van traumatherapie, die bekend staat als Somatic Experiencing® (SE), en onderzoekt hij hoe dieren omgaan met trauma en wat we van hen kunnen leren.

Het boek begint met een fascinerende uitleg van Levine’s eigen traumatische ervaringen en hoe deze ervaringen hebben geleid tot zijn interesse in traumaverwerking en het begrijpen van de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam. Hij legt uit hoe het lichaam, net als wilde dieren in de natuur, de natuurlijke bekwaamheid heeft om te reageren op trauma en het overlevingsinstinct te activeren.

Een van de centrale concepten in “De tijger ontwaakt” is de noodzaak om traumatische ervaringen in het lichaam te verwerken in plaats van ze te vermijden of te onderdrukken. Levine benadrukt het belang van het ontwikkelen van een bewuste en compassievolle relatie met het lichaam en het herstellen van het contact met onze innerlijke sensaties en gevoelens.

Met behulp van fascinerende voorbeelden uit de dierenwereld en case-studies uit zijn eigen praktijk, illustreert Levine hoe traumatische energieën in het lichaam kunnen worden opgesloten en hoe ze kunnen worden losgelaten door middel van bewuste lichaamsgerichte processen.

Het boek biedt een diepgaand begrip van de werking van trauma op het lichaam en de geest, evenals praktische tools en technieken voor het omgaan met traumatische herinneringen en symptomen. Levine benadrukt het belang van het werken met het lichaam en het activeren van natuurlijke helende mechanismen om te helpen bij de verwerking van trauma.

Wat “De tijger ontwaakt” echt onderscheidt, is de holistische benadering van Levine, die de verbinding tussen lichaam en geest benadrukt en het belang van het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam onderstreept.

In essentie is “De tijger ontwaakt” een boeiend en meeslepend boek dat de lezer meeneemt op een reis naar het begrijpen van trauma en hoe het lichaam kan genezen. Het biedt hoop en inspiratie voor iedereen die te maken heeft met trauma en biedt waardevolle inzichten voor therapeuten, gezondheidswerkers en iedereen die geïnteresseerd is in traumaverwerking en persoonlijke groei.

Over mij

Ik ben zelf op zoek gegaan naar antwoorden, door veel te lezen en me te verdiepen in het onderwerp trauma’s.

Ik volgde een opleiding tot coach en traumatherapeut en mag mezelf ondertussen ook brainspotting therapeut noemen.

Laatste berichten

Hoe kan ik jou als ondernemer helpen bij je transformatie en/of groei? Graag deel ik mijn inzichten en interessante tips.

Ilke
Verherstraeten

Wat kan jouw groei doen versterken?

Ontdek de ontbrekende schakel!

Het gratis e-book wordt naar je e-mailadres verzonden.